Drax Legend 45km/h - En kraftfull och praktisk elmoped

drax legend 45 km
4/5

Allt om Drax Legend elmoped

Dags att titta på en modell från otroligt populära tillverkaren Drax!

Drax Legend 45km/h Mattsvart är en imponerande elmoped som erbjuder både prestanda och användarvänlighet. Med sin klass 1 mopedklassificering kan den köra upp till 45 km/h, men vi tycker också att det är värt att notera att den också finns i andra utföranden som moped klass 2 (25 km/h) och cykelklassat elfordon (20 km/h).

I denna recension och jämförelse kommer vi att sammanställa information från olika tester och även dela med oss av vår egen uppfattning om denna modell. Läs artikeln och se om den här elmoped från Drax kan vara något för dig? 

Senast uppdaterad: 2024-01-29

Innehållsförteckning

Utseende och Drax design

Om vi först börjar att titta på desigenen av elmopeden. Vi tycker att i ett första intryck så ser designen av Drax Legend 45km/h Mattsvart ut att vara en perfekt kombination av att vara praktiskt och stilren. Den mattsvarta färgen (kommer även i andra utföranden) ger mopeden ett modernt och elegant utseende som kommer att imponera på både dig som förare och eventuella åskådare. Den stilrena designen sträcker sig över hela mopeden, från fram till bak, och vi tycker att den skapar en enhetlig och attraktiv profil.

 

En av de framstående funktionerna på Drax Legend är det generösa förvaringsutrymmet under sitsen. Det har redan skrivits ganska mycket om detta i andra recensioner. Detta utrymme bör vara tillräckligt stort för att rymma två mindre hjälmar eller en stor mopedhjälm, och det finns även plats för att förvara lås och andra tillbehör. Den praktiska förvaringen gör det möjligt att ha alla dina nödvändigheter inom räckhåll och säkert förvarade under dina resor. Kanske skolböcker eller datorn?

 

En annan fördel med Drax Legend är det löstagbara batteriet. Detta gör det enkelt att ladda batteriet var som helst, oavsett om det är hemma, på jobbet eller vid en allmän laddningsstation. Det löstagbara batteriet ger också möjlighet att ha ett extra batteri som kan bytas ut vid behov, vilket förlänger räckvidden och ger ännu större flexibilitet för långa resor.

Drax Legend är inte bara en snygg el moppe med smarta förvaringslösningar, den är också utrustad med en rad användbara och praktiska funktioner. Mopeden har en färgdisplay som visar viktig information som batteristatus, hastighet och mätarställning. Denna tydliga och lättlästa display gör det enkelt att hålla koll på mopedens prestanda och håller dig uppdaterad under resan.

 

Du som förare av Drax Legend kommer att uppskatta den höga placeringen av styret, vilket ger en ergonomisk och bekväm körställning. Det höga styret ger inte bara en avslappnad och naturlig position för föraren, det ger också en känsla av kontroll och stabilitet oavsett vilken hastighet man kör i. Detta gör körningen både säker och behaglig, oavsett om du navigerar genom stadens trånga gator eller cruisar på landsvägarna.

 

Drax Legend 45km/h Mattsvart erbjuder i vår mening en stilren design, smarta förvaringslösningar och användbara funktioner som tillsammans skapar en fantastisk körupplevelse. 

 

Denna elmoppe är inte bara en pålitlig och praktisk transportlösning, den är även ett uttryck för stil och personlighet! Med sin eleganta design och smarta funktioner kommer Drax Legend definitivt att imponera på dem som söker en pålitlig och bekväm elmoped för sina dagliga äventyr. Läs mer om vad vi tycker om andra modeller av elmoped klass 1.

Prestanda och hastighet

När det gäller prestanda och hastighet kommer Drax Legend verkligen att imponera på dig som förare. Med en helt klart imponerande motorstyrka på 2 kW är denna elmoped kraftfull och responsiv, vilket ger dig en snabb acceleration och smidig körning. Oavsett om du behöver accelerera snabbt från stillastående eller köra i högre hastigheter, kommer Drax Legend att leverera den prestanda du behöver för att navigera genom trafiken smidigt och effektivt.

Vi hittar en topphastighet på 45 km/h som ger dig möjligheten att ta dig fram snabbt och enkelt, även på landsvägar och i områden med högre hastighetsgränser. Du kommer att kunna följa med i trafiken utan problem och uppleva en smidig och bekväm körning.

När det kommer till säkerheten har Drax Legend utrustats med ett pålitligt bromssystem med skivbromsar både fram och bak. Detta ger dig en utmärkt bromsverkan och snabb respons när du behöver stanna eller minska farten. Du kan känna dig trygg i vetskapen om att du har full kontroll över mopeden och dess hastighet, och att du kan lita på bromsarna för att snabbt och säkert stoppa fordonet vid behov.

Sammantaget erbjuder Drax Legend en imponerande prestanda och hastighet för dig som förare. Med dess kraftfulla motorstyrka och topphastighet på 45 km/h får du en responsiv och smidig körupplevelse. Bromssystemet med skivbromsar ger dig trygghet och pålitlighet när det kommer till att stoppa fordonet i rätt tid. Oavsett om du ska pendla till jobbet, utforska staden eller ta dig ut på längre äventyr, kommer Drax Legend att ge dig den kraft och hastighet du behöver för att ta dig dit du vill på ett säkert och effektivt sätt.

Batteri och räckvidd

Som vi nämner i alla våra recensioner av elmopeder så är en av de viktigaste faktorerna att beakta vid valet av en elmoped dess räckvidd på en laddning. Drax Legend erbjuder en imponerande räckvidd som gör att du kan ta dig längre sträckor utan att behöva oroa dig för att ladda batteriet. Med en batterikapacitet på 60V24Ah, vilket motsvarar en energikapacitet på 1440 wattimmar (Wh), kan du förvänta dig att köra upp till 70 km på en enda laddning.

Den här imponerande räckvidden gör att Drax Legend blir en pålitlig följeslagare för dina dagliga pendlingar, shoppingturer eller utforskande av staden. Du kan vara säker på att du har tillräckligt med batterikapacitet för att ta dig dit du vill utan att behöva oroa dig för att bli strandad på vägen. Räckvidden kan variera beroende på faktorer som terräng, körstil och väderförhållanden, men med upp till 70 km har du en bekväm räckvidd för de flesta av dina dagliga äventyr.

Den löstagbara batteridesignen hos Drax Legend gör det också bekvämt att ladda batteriet. Du kan enkelt ta ut batteriet och ladda det var som helst där det finns tillgång till en vanlig eluttag. Detta ger dig flexibilitet och bekvämlighet när det gäller att underhålla och ladda din elmoped.

Om vi summerar kapaciteten så tycker vi att Drax Legend har en imponerande räckvidd på upp till 70 km på en enda laddning. Med en batterikapacitet på 60V24Ah får du tillräckligt med energi för att utforska staden och ta dig dit du behöver utan bekymmer. Den löstagbara batteridesignen gör det också enkelt att ladda batteriet på en bekväm plats. Med Drax Legend kan du njuta av längre resor utan att behöva kompromissa med prestanda eller bekvämlighet.

 

Jämförelse mellan Drax Legend och NIU MQi+ Sport Standard Range

SpecifikationDrax LegendNIU NQi Sport Standard Range
VarumärkeDraxNIU
FärgSvartMattsvart
MotortypElBosch for NIU
BromsarSkivbroms fram och bakSkrivbroms fram och bak
Motorstyrka2 kW1.8 kW (peak 2.3 kW)
VäxlingAutomatAutomat
Hastighet45 km/h klass 145 km/h klass 1
BränsleEl, LithiumbatteriEl, Lithiumbatteri
BränslevolymUpp till 70 km räckviddUpp till 70 km räckvidd
Storlek (LxBxH)1875 x 810 x 1120 mm1800 x 740 x 1130 mm
Fälg12″ fram & bak12″ fram och bak
Vikt72 kg78 kg
PassagerareJaJa
StarttypElEl

Komfort, fjädring och ergonomi

För vissa konsumenter är komfort och användarvänlighet avgörande faktorer när det gäller att välja en elmoped, och här tycker vi absolut att Drax Legend levererar på båda områdena. Med fokus på ergonomi och användarvänlighet har denna elmoped designats för att ge dig en bekväm och smidig körupplevelse.

För det första är sittställningen på Drax Legend välutformad för att ge dig optimal komfort under långa resor. Sadeln är generöst tilltagen och ger tillräckligt med utrymme för både föraren och en passagerare. Detta gör att du kan ta med en vän eller familjemedlem på dina äventyr utan att behöva kompromissa med komforten. Sadeln har också extra förvaringsutrymme under sig, vilket är perfekt för att bära med dig tillbehör som hjälmar, lås och andra nödvändigheter.

För att ytterligare öka komforten är Drax Legend utrustad med fjädringssystem som absorberar stötar och ojämnheter i vägen. Detta gör att du kan njuta av en jämn och behaglig körning även på ojämna vägunderlag. Fjädringen hjälper till att minimera vibrationsöverföring till föraren och ger en stabil och kontrollerad körupplevelse.

En annan användarvänlig funktion som Drax Legend erbjuder är det högt placerade styret. Detta ger dig en bekväm och upprätt sittställning, vilket minskar belastningen på rygg och axlar under längre resor. Du får också bättre kontroll och överblick över vägen framför dig, vilket ökar både säkerheten och körglädjen.

Utöver dessa ergonomiska och användarvänliga funktioner har Drax Legend också andra extrafunktioner som förbättrar din upplevelse. Med en fullfärgsdisplay får du tydlig och lättläst information om hastighet, batteristatus och mätarställning. Detta gör det enkelt för dig att hålla koll på viktig information medan du kör. Dessutom har Drax Legend en praktisk backväxel,. Detta tycker åtminstone vi underlättar parkering och manövrering väsentligt  i trånga utrymmen.

generisk bild på elmoped

Vad kostar en Drax Legend?

Något att överväga när man väljer en elmoped är såklart priset, och Drax Legend erbjuder en konkurrenskraftig prissättning med ett attraktivt värde för pengarna. Med en prislapp på cirka 25 000 kr erbjuder denna elmoped ett överkomligt alternativ för dem som letar efter prestanda och funktionalitet utan att behöva göra en stor investering.

Jämfört med modellen NIU MQi+ Sport Standard Range, som har en prislapp på cirka 30 000 kr, kan man se att Drax Legend erbjuder ett mer prisvärt alternativ. Trots att Drax Legend har ett lägre pris, erbjuder den fortfarande en imponerande uppsättning funktioner och prestanda som gör den till en pålitlig och kraftfull elmoped.

När man bedömer värdet för pengarna med Drax Legend kan man titta på de egenskaper och fördelar den erbjuder. Till att börja med har den en imponerande räckvidd på upp till 7 mil på en enda laddning. Detta gör det möjligt att täcka längre sträckor utan att behöva oroa sig för att batteriet tar slut. Dessutom har den en stark motorstyrka på 2 kW, vilket ger snabb acceleration och en maximal hastighet på 45 km/h.

Drax Legend är också utrustad med praktiska funktioner som fjädringssystem, vilket bidrar till en bekväm körning även på ojämna vägar. Dess högt placerade styre och generösa förvaringsutrymme under sadeln ökar också användarvänligheten och komforten.

Genom att kombinera konkurrenskraftigt pris och funktioner av hög kvalitet ger Drax Legend ett överkomligt och värdefullt alternativ för elmopedentusiaster. Det är viktigt att komma ihåg att priset inte är den enda avgörande faktorn, utan också de egenskaper och prestanda som erbjuds. Med Drax Legend får du en pålitlig och prisvärd elmoped som kan ge dig en bekväm och rolig körupplevelse utan att tömma plånboken.

Vår sammanfattning och rekommendation

Drax Legend är en klass 1 elmoped som kombinerar stil, prestanda och användarvänlighet. Dess svarta design ger den ett modernt och snyggt utseende, samtidigt som den erbjuder praktiska funktioner som stor förvaring under sitsen och ett löstagbart batteri för enkel laddning.

Elmopedens prestanda är imponerande med en motorstyrka på 2 kW och en topphastighet på 45 km/h. Den har också en god bromsverkan med skivbromsar både fram och bak, vilket ger föraren trygghet och kontroll.

Räckvidden på en laddning är upp till 7 mil, vilket gör det möjligt att täcka längre sträckor utan att behöva oroa sig för batteriets livslängd. Batterikapaciteten är 60V24Ah.

Komfort och användarvänlighet är prioriterade i designen av Drax Legend. Den erbjuder en ergonomisk sittställning och en högt placerad styre som ger föraren en känsla av kontroll och bekvämlighet. Fjädringssystemet bidrar till en jämn och behaglig körning även på ojämna vägar.

Prissättningen på Drax Legend är förmånlig, med ett pris på cirka 25 000 kr. Jämfört med konkurrenten NIU MQi+ Sport Standard Range som kostar cirka 30 000 kr, erbjuder Drax Legend ett mer prisvärt alternativ med liknande prestanda och funktioner.

Rekommendation:

Baserat på analysen och sammanfattningen av Drax Legend kan vi rekommendera denna elmoped som ett pålitligt och prisvärt val för både stadsmiljöer och landsvägar. Med sin stilrena design, kraftfulla prestanda och bekväma köregenskaper ger Drax Legend en härlig körupplevelse.

För de som prioriterar en rimlig prissättning är Drax Legend ett utmärkt alternativ jämfört med konkurrenter inom samma prisklass, och erbjuder samma nivå av funktionalitet och prestanda.

Med Drax Legend får du en pålitlig och hållbar elmoped med en räckvidd som gör att du kan ta dig dit du behöver utan bekymmer. Dess extrafunktioner som fjädringssystemet och generösa förvaringsutrymme ökar komforten och användarvänligheten.

Sammanfattningsvis är Drax Legend ett utmärkt val för den som söker en prisvärd elmoped med stil, prestanda och komfort.