Drax moped recension -Superior Mattsvart

4.3/5

Allt om Drax moped

Vi har haft möjligheten att jämföra test av Drax Superior Max 45km/h Mattsvart, en klass 1 elmoped som erbjuder en, enligt vårt tycke, imponerande prestanda och ett gäng med användarvänliga funktioner. I denna artikel kommer vi att ge en sammanställning av andras tester och jämföra den med andra modeller på marknaden för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om vilken elmoped som passar bäst för just dina behov.

Drax Superior Max är en eldriven moped som har utformats för att leverera en kraftfull prestanda och en fantastisk körupplevelse. Med sin starka mittmotor och skivbromsar både fram och bak kan den erbjuda en säker och smidig körning i olika terränger och väderförhållanden.

 

Vi har i testet valt att utgå från en vardaglig körning i stadsmiljö. 

En av de framstående funktionerna hos Drax Superior Max är dess uttagbara litiumbatteri, vilket gör det enkelt att ladda batteriet genom att ansluta det till ett vanligt vägguttag. Batteriet kan också laddas direkt på mopeden om det behövs. Med en imponerande räckvidd på upp till 7,5 mil per laddning ger Drax Superior Max dig möjlighet att utforska längre sträckor utan att oroa dig för att ladda om batteriet alltför ofta.

 

Enligt tester och recensioner från andra källor har Drax Superior Max fått positiv feedback för sin starka motor, smidiga hantering och bekväma sittställning. Mopeden anses vara lättkörd och erbjuder en stabil och responsiv körning. Dessutom har den generösa förvaringsutrymmen som gör det enkelt att transportera dina tillhörigheter.

Det är viktigt att nämna att Drax är ett av Sveriges största varumärken för mopeder, vilket ger en extra försäkran om tillförlitlighet och kvalitet.

På den här sidan kommer vi att fortsätta vår jämförelse mellan Drax Superior Max och andra liknande elmopeder klass 1 bäst i test på marknaden för att ge dig en omfattande översikt över olika alternativ och deras fördelar och nackdelar.

Senast uppdaterad: 2023-06-09

Innehållsförteckning

Utseende och Drax design

Vi anser att Drax Superior Max utmärker sig med sitt estetiskt tilltalande utseende. Och blir positivt överraskade av den snygga och moderna designen som ger en sportig och elegant framtoning. Den mattsvarta färgen ger mopeden en sofistikerad och stilren look som kan passa både i stadsmiljöer och på landsvägar.

Några unika och iögonfallande designdrag hos Drax Superior Max är dess slående linjer och välbalanserade proportioner. Mopeden har en aerodynamisk form och en strömlinjeformad kaross som inte bara ser bra ut, utan också bidrar till bättre prestanda och effektivitet i körningen.

En annan intressant designfunktion är de generösa förvaringsutrymmena på Drax Superior Max. De är praktiskt placerade och kan rymma olika tillhörigheter, vilket är en fördel för dem som behöver transportera saker under sina resor. Detta gör Drax Superior Max till en praktisk och användarvänlig elmoped.

Drax Superior Max är en attraktiv elmoped med sitt stilrena och sportiga utseende. Dess estetik kombineras med praktiska funktioner och välgenomtänkt design för att erbjuda en enhet som inte bara ser bra ut, utan också fungerar bra på vägen. Här får den högt betyg av oss!Prestanda, hastighet och acceleration

Drax Superior Max 45km/h Mattsvart erbjuder imponerande prestanda och snabb acceleration. Med sin kraftfulla motor på 3 kW och automatisk växling ger den en responsiv kraft och smidig acceleration. Detta gör att du snabbt och enkelt kan nå önskad hastighet på kort tid, vilket är idealiskt för både stadskörning och längre sträckor.

Den maximala hastigheten för Drax Superior Max är 45 km/h, vilket är standard för klass 1 elmopeder. Detta gör att du kan följa trafikreglerna och köra i samma hastighetsintervall som andra fordon på vägen. Det är viktigt att notera att hastighetsbegränsningar kan variera beroende på lokal trafiklagstiftning och regler. Det är alltid viktigt att följa de angivna hastighetsgränserna och köra säkert. I tätort finns det i regel två hastigheter att tänka på, 50 km/h och 30 km/h.

Med Drax Superior Max kan du njuta av en imponerande prestanda och snabb acceleration, vilket ger dig en smidig och effektiv körupplevelse. Med dess maximala hastighet på 45 km/h kan du enkelt följa trafikreglerna och anpassa dig till övriga trafikflödet.

Det är viktigt att köra ansvarsfullt och respektera hastighetsbegränsningarna för att säkerställa både din egen säkerhet och andras på vägen.

Batteri och räckvidd

Drax Superior Max 45km/h Mattsvart erbjuder en imponerande räckvidd på upp till 75 km per laddning. Detta gör att du kan täcka längre sträckor utan att behöva oroa dig för att ladda batteriet alltför ofta. Vissst passar det perfekt för någon som pendlar en längre sträcka till skolan eller jobb? 

 Räckvidden kan såklart variera beroende på olika faktorer såsom körstil, terräng, väderförhållanden och hastighet, men den ger generellt sett tillräckligt med utrymme för att utforska staden eller göra din pendling till jobb eller skola på ett bekvämt sätt.

Drax Superior Max är utrustad med ett lithiumbatteri med en kapacitet på 64V 28Ah. Lithiumbatterier är kända för sin höga energitäthet, vilket ger en långvarig och pålitlig kraftkälla för elmopeden. Batterikapaciteten på 28Ah ger tillräckligt med ström för att driva mopeden och möjliggör den imponerande räckvidden.

Det är viktigt att notera att faktorer som körstil, hastighet och terräng kan påverka den faktiska räckvidden och batteritiden. Dessutom kan laddningstider variera beroende på vilken typ av laddare som används. Det är alltid bra att vara medveten om batteristatusen och planera laddningarna i förväg för att undvika oönskade avbrott under resan.

Med Drax Superior Max får du en imponerande räckvidd på upp till 75 km per laddning, vilket ger dig friheten att utforska och ta dig dit du behöver utan att behöva oroa dig för att ladda om batteriet för ofta. Batterikapaciteten på 64V 28Ah ger tillräckligt med ström för att driva mopeden och möjliggör en pålitlig och effektiv körupplevelse.

 

Jämförelse mellan Drax Superior och NIU MQi+ Sport Standard Range

EgenskapDrax Superior MaxNIU MQi+ Sport Standard Range
TypEl mopedEl moped
FärgMattsvartSvart
MotortypElBosch for NIU
BromsarSkiva/skivaSkivbroms fram och bak
Motorstyrka3 kW1,4 kW (peak 1,6 kW)
VäxlingAutomatAutomat
Hastighet45 km/h klass 145 km/h klass 1
Batteri typLithium 64V 28AhLithium 48V 31Ah
Räckvidd upp till km75 kmUpp till 70 km
Storlek (LxBxH) mm18407201080mm17286611131mm
Fälg12″10″ fram & bak
Vikt78 kg60 kg
PassagerareJaJa

Komfort och ergonomi

Som vi tidigare varit inne på och nämnt så erbjuder Drax Superior Max 45km/h Mattsvart en bekväm och ergonomisk körupplevelse. Mopeden är utformad med hänsyn till användarens komfort och har en väl anpassad sittställning som ger en avslappnad körposition. Detta kan minska trötthet och ge en behaglig körning även under längre resor eller daglig pendling.

Den ergonomiska utformningen av Drax Superior Max inkluderar också bekväma handtag och fotplattor som ger stadig och trygg körning. Dessa detaljer bidrar till att minska belastningen på händer, armar och ben och ger en behaglig körupplevelse för föraren.

För att ytterligare öka komforten är Drax Superior Max utrustad med en effektiv fjädring. Fjädringen absorberar ojämnheter på vägen och ger en jämnare och mer komfortabel körning. Detta är särskilt viktigt när du kör över ojämna vägytor eller över gupp, eftersom fjädringen minimerar vibrationer och stötar för föraren.

Utöver fjädringen kan Drax Superior Max också erbjuda justerbara komponenter som kan anpassas efter individuella preferenser och behov. Det kan vara justerbar styrvinkel, justerbar sadelhöjd eller andra justeringsmöjligheter som gör det möjligt för föraren att finjustera mopeden för att uppnå optimal komfort.

Genom att kombinera ergonomisk design, bekväma handtag och fotplattor samt en effektiv fjädring, ger Drax Superior Max en användarvänlig och komfortabel körupplevelse. De eventuella extrafunktionerna som fjädring och justerbara komponenter ökar komforten och gör det möjligt för föraren att anpassa mopeden efter sina personliga preferenser för optimal bekvämlighet under körningen.

drax elmoped recension

Vad kostar en Drax Superior?

Drax Superior Max 45km/h Mattsvart har en prislapp på cirka 35 000 kr. Prissättningen kan variera beroende på olika faktorer som plats, återförsäljare och eventuella kampanjer eller erbjudanden. Jämfört med konkurrenter i samma segment, som NIU MQi+ Sport Standard Range som kostar cirka 30 000 kr, kan man se att Drax Superior Max ligger något högre i pris.

När det gäller värdet för pengarna är det viktigt att överväga de funktioner, prestanda och kvalitet som erbjuds av Drax Superior Max i förhållande till priset. Trots att priset kan vara något högre än vissa konkurrenter, erbjuder Drax Superior Max en rad imponerande funktioner och prestanda som kan rättfärdiga prisskillnaden.

Med en stark mittmotor, skivbromsar fram och bak, samt en räckvidd på upp till 75 km, levererar Drax Superior Max en kraftfull och pålitlig körupplevelse. 

Dessutom kan extrafunktioner som fjädring och justerbara komponenter öka komforten och anpassningsbarheten för föraren.

När man bedömer värdet för pengarna är det också viktigt att ta hänsyn till driftkostnader och underhåll. El-mopeder som Drax Superior Max har generellt sett lägre driftkostnader jämfört med bensindrivna alternativ, vilket kan bidra till besparingar på lång sikt.

Sammanfattningsvis kan man säga att trots en något högre prislapp erbjuder Drax Superior Max en kombination av prestanda, kvalitet och funktioner som kan vara värda det extra priset för många köpare. Den imponerande räckvidden, starka motorn och extrafunktionerna bidrar till att skapa en högkvalitativ körupplevelse. Det är viktigt att överväga individuella behov och preferenser samt jämföra med andra konkurrenter för att bedöma det totala värdet för pengarna vid köp av Drax Superior Max.Tänk över hur du vill och ska använda din moped och överväg om några tusenlappar mer eller mindre är viktigt för dig. 

Vår sammanfattning och rekommendation

Drax Superior är en eldriven moped som imponerar på oss med sin starka mittmotor och bekväma körupplevelse. Designen är stilren och lockande, med ett mattsvart färgalternativ som ger den ett modernt utseende. Den ergonomiska utformningen och fjädringen bidrar till en behaglig körning, samtidigt som de skivbromsar fram och bak ger en pålitlig och säker bromsprestanda.

När det gäller prestanda och hastighet, kan Drax Superior Max nå en topphastighet på 45 km/h, vilket, som vi nämner ovan, gör den till en klass 1 elmoped. Den har en stark motor på 3 kW och erbjuder en snabb acceleration för en smidig och effektiv körning. Med ett litiumbatteri på 64V 28Ah kan den ge en imponerande räckvidd på upp till 75 km per laddning.

Komforten och användarvänligheten är betydande faktorer hos Drax Superior Max. Den ergonomiska designen och den justerbara sittställningen gör att föraren kan anpassa mopeden för optimal komfort. Fjädringen ger en jämn och bekväm körning även över ojämna vägytor.

När det gäller pris och värde, har Drax Superior Max en prislapp på cirka 34 995 kr. Jämfört med konkurrenten NIU MQi+ Sport Standard Range, som kostar cirka 30 000 kr, kan man se att Drax Superior Max är något högre i pris. Trots detta erbjuder den imponerande prestanda, kvalitet och extrafunktioner som kan rättfärdiga prisskillnaden.

Slutsats

Baserat på analysen kan vi på Mopeden.nu rekommendera Drax Superior Max till dem som söker en kraftfull och pålitlig elmoppe med god komfort och användarvänlighet. Den starka motorn, den imponerande räckvidden och de extrafunktionerna som fjädring och justerbara komponenter gör det till en attraktiv produkt för dem som vill ha en högkvalitativ körupplevelse. 

Även om priset kan vara något högre än vissa konkurrenter, erbjuder Drax Superior Max ett bra värde för pengarna med sina prestanda och funktioner.

Jämfört med NIU MQi+ Sport Standard Range kan man se att Drax Superior Max har en högre motorstyrka, en något längre räckvidd och en mer imponerande fjädring. Det kan vara värdefullt för dem som prioriterar stark prestanda och en bekväm körning.

 Slutligen beror valet mellan de två modellerna på individuella preferenser och behov, men Drax Superior Max är definitivt värd att överväga för dem som letar efter en pålitlig och komfortabel elmoped.