Recension NIU NQi Sport Extended Range

Niu sport nqi Extended range
4.3/5

Allt om NIU NQi Sport Extended Range

 

I denna recension kommer vi att utforska NIU NQi Sport Extended Range, en klass 1 elmoped som erbjuder en imponerande körupplevelse. Vi kommer att sammanställa information från olika tester och även dela med oss av vår egen uppfattning baserat på vår erfarenhet av att testa produkten. 

 

Låt oss dyka in i detaljerna och se vad denna eldrivna moped har att erbjuda!

 

NIU NQi Sport Extended Range är en elegant och kraftfull elmoped med en mörk mattsvart finish. Den är utrustad med en pålitlig Bosch-motor som ger en motorstyrka på 1,8 kW (peak 2,3 kW). Med automatisk växling och en maximal hastighet på 45 km/h tycker vi att den passar perfekt för stadskörning och pendling.

En av de funktioner som imponerar på oss hos NIU NQi Sport Extended Range är dess räckvidd. Det är egentligen det som ger den här modellen en riktig USP.

Med ett lithiumbatteri på 60V och 35Ah kan mopeden erbjuda upp till 90 km körsträcka på en enda laddning. Detta gör den till ett otroligt pålitligt val för längre resor och dagliga pendlingsbehov.

 

För att anpassa körbarheten efter olika situationer erbjuder NQi Sport Extended Range tre effektlägen: krypkörning, full fart och mellanläge. Genom att enkelt växla mellan dessa lägen med tummen under färd kan du anpassa mopeden efter dina behov och önskad körstil.

 

En annan fördel med NIU NQi Sport Extended Range är dess integrerade GPS-spårning och app-funktionalitet. Genom att ansluta mopeden till din mobiltelefon via en dedikerad app kan du övervaka batteristatus, körsträcka och till och med se var mopeden befinner sig i realtid. 

Appen erbjuder även körhistorik och stöldskyddsfunktioner.

 

Med en vikt på 78 kg är mopeden lätt att manövrera och passar perfekt för både ensamåkning och passagerare. Den är också utrustad med skivbromsar fram och bak, vilket ger bra bromskraft och säkerhet under körningen. Läs vidare för att bilda dig en uppfattning om den här modellen är rätt för just dig, eller så läs vår guide till årets bästa elmoped!

Senast uppdaterad: 2023-06-12

Innehållsförteckning

Utseende och NIU NQi design

NIU NQi Sport Extended Range har en elegant och modern design som utstrålar stil och sofistikation. Mopeden har en mattsvart finish som ger den en snygg och stilren look.

Ett unikt och iögonfallande designdrag hos NIU NQi Sport Extended Range är dess aerodynamiska form och slimmade profil. Mopeden har välbalanserade proportioner och rena linjer som ger den en sportig och futuristisk framtoning. Detta är något vi uppskattar!

Den har en strömlinjeformad ram och smidiga konturer som ger en känsla av dynamik och hastighet.

En annan tydlig och läcker designfunktion är de integrerade LED-strålkastarna och baklyktorna som ger en distinkt belysning och förbättrar synligheten på vägen. Detta ger inte bara en modern och stilfull touch, utan kan också bidra till att öka säkerheten under körningen.

NIU NQi Sport Extended Range har också en uppdaterad instrumentpanel med en tydlig och lättläst display. Denna display ger föraren information om hastighet, batterinivå och andra viktiga parametrar. Detta bidrar till en användarvänlig och informativ körupplevelse.

Modellen har helt klart en attraktiv och modern design med sitt mattsvarta utseende och aerodynamiska form. Dess unika designdrag och uppmärksamhet på detaljer gör den till en stilfull och iögonfallande elmoped på vägarna. Det är absolut ett mer än godkänt betyg i design.

Prestanda, hastighet och acceleration

NIU NQi Sport Extended Range har en imponerande prestanda för en elmoped. Med sin Bosch-motortyp och en motorstyrka på 1.8 kW (peak 2.3 kW) erbjuder den tillräcklig kraft för att ge en smidig och responsiv körupplevelse. Den automatiska växlingen gör att övergången mellan hastigheter sker sömlöst, vilket ger en bekväm och effektiv acceleration.

 

Maximal hastighet och hastighetsbegränsningar: NIU NQi Sport Extended Range kan nå en maximal hastighet på 45 km/h. Detta är den högsta tillåtna hastigheten för klass 1 elmopeder. Det är viktigt att notera att hastighetsbegränsningar kan variera beroende på lokala trafikregler och lagar. Det är viktigt att alltid följa gällande trafikregler och hastighetsbegränsningar för att säkerställa säkerheten för både föraren och andra trafikanter.

 

Det är också värt att nämna att elmopeder i vissa områden kan ha ytterligare hastighetsbegränsningar baserat på den specifika modellen eller typen av väg där de används. Det är alltid viktigt att vara medveten om och följa de lokala trafikregler och begränsningar som gäller för att säkerställa en säker och laglig användning av elmopeden. Vi rekommenderar alltid att vara på den säkra sidan när du kör din moped.

Den maximala hastigheten för Drax Superior Max är 45 km/h, vilket är standard för klass 1 elmopeder. Detta gör att du kan följa trafikreglerna och köra i samma hastighetsintervall som andra fordon på vägen. Det är viktigt att notera att hastighetsbegränsningar kan variera beroende på lokal trafiklagstiftning och regler. Det är alltid viktigt att följa de angivna hastighetsgränserna och köra säkert. I tätort finns det i regel två hastigheter att tänka på, 50 km/h och 30 km/h.

Med Drax Superior Max kan du njuta av en imponerande prestanda och snabb acceleration, vilket ger dig en smidig och effektiv körupplevelse. Med dess maximala hastighet på 45 km/h kan du enkelt följa trafikreglerna och anpassa dig till övriga trafikflödet.

Det är viktigt att köra ansvarsfullt och respektera hastighetsbegränsningarna för att säkerställa både din egen säkerhet och andras på vägen.

Batteri och räckvidd

NIU NQi Sport Extended Range erbjuder som tidigare nämnts en imponerande räckvidd på en laddning. Med sitt lithiumbatteri med en kapacitet på 60V 35Ah kan denna elmoped nå upp till 90 km på en enda laddning. 

 

Tänk på att räckvidden såklart dock kan påverkas av olika faktorer, inklusive terräng, körstil och belastning.

 

Batterikapacitet

 

NIU NQi Sport Extended Range är utrustad med ett lithiumbatteri med en kapacitet på 60V 35Ah. Batteriets kapacitet mäts i ampere-timmar (Ah) och indikerar hur mycket energi som kan lagras i batteriet. 

 

Med en kapacitet på 35Ah kan detta batteri lagra tillräckligt med energi för att ge en betydande körsträcka innan det behöver laddas igen.

Jämförelse mellan NIU MQi+ Sport Extended Range och NIU MQi+ Sport Standard RangeEgenskaper

NIU NQi Sport Extended Range

NIU NQi Sport X Standard Range

Varumärke

NIU

NIU

Färg

Mattsvart

Mattsvart

Motortyp

Bosch for NIU

Bosch for NIU

Bromsar

Skrivbroms fram och bak

Skrivbroms fram och bak

Motorstyrka

1.8kW (peak 2,3 kW)

1.8kW (peak 2,3 kW)

Växling

Automat

Automat

Hastighet

45km/h klass 1

45km/h klass 1

Bränsle

El, Lithiumbatteri 60V 35Ah

El, Lithiumbatteri 60V 26Ah

Bränslevolym

Upp till 90km räckvidd

Upp till 70km räckvidd

Storlek (LxBxH)

18007401130mm

18007401130mm

Fälg

12″ fram och bak

12″ fram och bak

Vikt

78kg

78kg

Passagerare

Ja

Ja

Starttyp

El

El

Pris

Cirka 38 000 kr

Cirka 35 000 kr

 

Komfort och ergonomi

Komfort, ergonomi och även användarvänlighet är viktiga faktorer att beakta när det gäller en elmopeds design och funktionalitet.

 

Vi upplever att NIU NQi Sport Extended Range är utformad med ergonomi i åtanke för att ge en bekväm och avslappnad körupplevelse. Vi ser att sittställningen är utformad för att vara rymlig och bekväm, vilket ger dig som förare en god balans mellan komfort och kontroll. 

Det breda och väl tilltagna sätet ger stöd och minskar trötthet under längre körsträckor. Dessutom är handtagen och kontrollerna lättåtkomliga och placerade på ett sätt som minimerar ansträngning och ger en naturlig körställning.

 

Användarvänlighet

 

NIU NQi Sport Extended Range är utrustad med olika funktioner som förbättrar användarvänligheten. En av dessa funktioner är möjligheten att välja mellan flera körlägen, vilket gör det möjligt för föraren att anpassa körbarheten efter sina preferenser och situationen. 

 

Detta ger flexibilitet och ökad komfort för dig som förare. Dessutom kan vi se att mopeden är utrustad med GPS-spårning och en mobilapp som ger dig som användare tillgång till olika funktioner såsom batteristatus, räckvidd och körhistorik. Detta gör det enkelt för dig att övervaka och hantera mopeden på ett smidigt sätt.

 

Extrafunktioner för ökad komfort

 

För att öka komforten ytterligare kan NIU NQi Sport Extended Range vara utrustad med extrafunktioner som fjädring och justerbara komponenter. Fjädringssystemet kan vara utformat för att absorbera ojämnheter i vägen och ge en jämnare och mer bekväm körning, särskilt över ojämn terräng. Justerbara komponenter såsom styret eller sätet kan möjliggöra anpassningar efter förarens preferenser och behov, vilket ger en mer personlig och bekväm körupplevelse.

elmoped och traditionella mopeder i en rad

Vad kostar en NIU NQi Sport Extended Range?

Även pris och värde är viktiga faktorer att överväga när du ska köpa en elmoped. 

 

Priset på NIU NQi Sport Extended Range ligger på cirka 39 000 kr. Detta pris kan variera beroende på olika faktorer såsom tillbehör, återförsäljare och eventuella kampanjer eller rabatter. Jämfört med NIU MQi+ Sport Standard Range, som är prissatt till cirka 35 000 kr, är NQi Sport Extended Range något dyrare.

 

När man bedömer värdet för pengarna är det viktigt att titta på de funktioner, prestanda och extrafunktioner som erbjuds av respektive modell. NIU NQi Sport Extended Range har fördelen av en längre räckvidd, vilket kan vara en viktig faktor för dem som planerar att köra längre sträckor utan att behöva ladda om. Dessutom erbjuder den flera körlägen och har en högre motorstyrka jämfört med MQi+ Sport Standard Range. Detta kan ge en mer anpassningsbar och kraftfull körupplevelse.

 

Även om NIU NQi Sport Extended Range har en högre prislapp kan det vara värt att överväga det ökade värdet som erbjuds genom dess prestanda och extrafunktioner. En längre räckvidd kan ge en ökad flexibilitet och frihet för föraren, och de olika körlägena kan anpassas efter förarens preferenser och körsituation. Dessa faktorer kan bidra till en förbättrad körupplevelse och ökad användarnytta.

 

Sammanfattningsvis kan prissättningen på NIU NQi Sport Extended Range vara något högre jämfört med en modell i en lägre prisklass som NIU MQi+ Sport Standard Range. 

 

Men genom att erbjuda längre räckvidd, flera körlägen och i viss mån högre prestanda kan NQi Sport Extended Range ge ett ökat värde för pengarna för dem som värdesätter dessa funktioner. Det är viktigt att överväga individuella behov, preferenser och budget vid bedömningen av värdet för pengarna vid köp av en elmoped.

Vår sammanfattning och rekommendation

Efter att ha granskat och jämfört NIU NQi Sport Extended Range 45km/h Mattsvart med modellen NIU NQi Sport X Standard Range, kan vi sammanfatta följande punkter:

  1. Prestanda och hastighet: Båda modellerna har samma motorstyrka och hastighetsbegränsning, vilket ger en jämförbar prestanda och acceleration.

  2. Räckvidd: NIU NQi Sport Extended Range har en högre batterikapacitet och kan ge upp till 90 km räckvidd på en laddning, medan NIU NQi Sport X Standard Range har en räckvidd på upp till 70 km. Detta ger Extended Range-modellen en fördel när det gäller långresor eller längre dagliga pendlingar.

  3. Pris och värde: NIU NQi Sport Extended Range kostar cirka 38 000 kr, medan NIU NQi Sport X Standard Range kostar cirka 35 000 kr. Med tanke på den längre räckvidden och de extra funktionerna som erbjuds av Extended Range-modellen kan man argumentera för att den erbjuder ett bättre värde för pengarna.

Baserat på analysen rekommenderar vi NIU NQi Sport Extended Range för dem som är intresserade av en elmoped med längre räckvidd och extra funktioner. Den erbjuder en bekväm och användarvänlig körupplevelse med en stark motor och tillförlitlig bromssystem.
Dessutom ger den högre batterikapaciteten möjlighet till längre resor utan att behöva ladda om. Medan NIU NQi Sport X Standard Range är en mer budgetvänlig modell, kan de extra fördelarna hos Extended Range-modellen göra den till ett mer attraktivt val för vissa användare.