Drax Raw EV - En sportig och prisvärd elmoped

drax elmoped raw ev
4.3/5

Allt om Drax Raw EV elmoped

Drax Raw EV är en spännande nykomling inom elmopedsegmentet. Med sin sportiga design och prisvärda prislapp erbjuder den en attraktiv kombination av stil och prestanda. Denna elmoped har också ett rymligt förvaringsutrymme, vilket är en bekväm funktion som inte alltid finns hos andra liknande modeller. Drax Raw EV levereras med ett uttagbart litiumbatteri från Bosch, vilket gör laddningen enkel och flexibel!

Recension av Drax Raw EV

Vi på Mopeden.nu har sammanställt information från olika källor och genomfört egna tester för att ge en heltäckande recension av Drax Raw EV. Här kommer vår bedömning av denna elmoped baserat på teknisk information och vår egen uppfattning. Läs vidare för att se om den här elmopeden klass 1 är vinnaren för just dig! Vill du istället jämföra alla elmoped i vårt test klickar du här.

Senast uppdaterad: 2024-01-29

Innehållsförteckning

Drax Raw EV design

 

Vi börjar med att titta närmre på hur modellen ser ut. Drax Raw EV har en sportig och dynamisk design som fångar uppmärksamheten. Vi upplever att den har en slank och strömlinjeformad kaross som ger ett agilt och snabbt intryck. Mopedens svarta färg ger den en modern och stilren look. Vi har recenserat flera svarta modeller och det är absolut något som vi personligen uppskattar!

En unik designfunktion hos Drax Raw EV är dess uttagbara litiumbatteri som är placerat under sadeln. Detta ger både enkel åtkomst för laddning och möjlighet att ta med batteriet för laddning på annan plats. Detta är en praktisk och flexibel lösning för dig som användare.

En annan kul detalj är den lättviktiga och stabila aluminiumsvingen som håller motorn på plats. Denna konstruktion bidrar till, vad vi anser vara, en optimal fördelning av vikten och ger utmärkta köregenskaper.

Slutligen har Drax Raw EV en digital instrumentpanel som visar viktig information på ett tydligt och lättläst sätt. Detta bidrar till användarvänlighet och ger föraren en modern upplevelse.

Sammanfattningsvis tycker vi att Drax Raw EV erbjuder en sportig, modern och attraktiv design med sina strömlinjeformade linjer, uttagbara batteri och användarvänliga instrumentpanel. Dessa designfunktioner ger inte bara en visuell tilltalande estetik utan är såklart också praktiska fördelar för användaren.

Prestanda och hastighet för Drax Raw EV

Drax Raw EV erbjuder imponerande prestanda och snabb acceleration som gör den till en kraftfull elmoped. VI finner att den är utrustad med en motorstyrka på 3 kW, vilket faktiskt ger en imponerande kraft och hastighet.

När det gäller acceleration tycker vi att Drax Raw EV snabbt kan komma upp i sin topphastighet. Tack vare sin starka motor accelererar den smidigt och snabbt från stillastående till sin maximala hastighet.

Den maximala hastigheten för Drax Raw EV är 45 km/h, vilket gör den lämplig för stadskörning och kortare pendlingssträckor. Det är viktigt att notera att detta är klass 1-hastighetsgränsen för elmopeder, vilket innebär att den är anpassad för stadstrafik och har en begränsad topphastighet för att säkerställa säkerhet och överensstämmelse med lokala trafikregler.

Vi vill påminna om att det är viktigt att respektera de lokala trafikreglerna och hastighetsbegränsningarna för att säkerställa en säker och ansvarsfull körning.

 

Batteri och mopedens räckvidd

Drax Raw EV erbjuder en imponerande räckvidd på en enda laddning, vilket gör den till ett pålitligt och praktiskt färdmedel för både kortare och längre resor. Den har en batterikapacitet på 60V, 26Ah (1560Wh), vilket ger tillräckligt med kraft för att driva elmotorn och ge tillräcklig räckvidd.

Räckvidden kan variera beroende på olika faktorer såsom körförhållanden, hastighet, terräng och användningsmönster. I det här fallet erbjuder Drax Raw EV en uppskattad räckvidd på en laddning, men det är alltid bra att ha i åtanke att faktorer som körstil och terräng kan påverka den verkliga räckvidden.

För att maximera räckvidden och säkerställa optimal användning av batteriet kan det vara bra att köra i en effektiv hastighet och utnyttja möjligheten att ladda batteriet vid tillfällen när det är möjligt. Det är också bra att notera att räckvidden kan ökas eller minskas beroende på eventuella extrafunktioner eller tillbehör som kan dra mer ström från batteriet.

Sammanfattningsvis erbjuder Drax Raw EV en imponerande räckvidd på en laddning med sin batterikapacitet på 60V, 26Ah. Det är viktigt att ta hänsyn till olika faktorer som kan påverka den verkliga räckvidden, men med ett rimligt användande kan den erbjuda tillräcklig körsträcka för både kortare och längre resor.

 

Jämförelse mellan Drax Raw EV och NIU MQi+ Sport Standard Range

 

 

Drax Raw EV

NIU NQi Sport X Standard Range

Varumärke

Drax

NIU

Färg

Svart

Mattsvart

Motortyp

El

Bosch for NIU

Bromsar

Skiva/Skiva

Skrivbroms fram och bak

Motorstyrka

3 kW

1.8 kW (peak 2.3 kW)

Växling

Automat

Automat

Hastighet

45 km/h klass 1 elmoped

45 km/h klass 1

Bränsle

El

El

Batterikapacitet

60V, 26Ah

60V 26Ah

Bränslevolym (Räckvidd)

60 km

Upp till 70 km

Storlek (Längd x Bredd x Höjd)

1740 x 650 x 1100 mm

1800 x 740 x 1130 mm

Fälgar

12″ fram och bak

12″ fram och bak

Vikt

72 kg

78 kg

Passagerare

Ja

Ja

Starttyp

El

El

Drax Raw - komfort och ergonomi

Komfort och användarvänlighet är viktiga faktorer att beakta när det gäller elmopeder, och vi tycker absolut att Drax Raw EV levererar på dessa områden. I vårt tycker har den allt för att erbjuda en bekväm och användarvänlig körupplevelse.

För det första erbjuder Drax Raw EV en ergonomisk och bekväm sittställning. Den är utformad för att ge föraren en naturlig och avslappnad körposition, vilket minskar belastningen på kroppen under längre resor. Sadeln är väl utformad och ger tillräckligt med stöd för att hålla föraren bekväm även under längre perioder av körning. Dessutom kan du som förare enkelt anpassa din sittställning för att hitta den mest bekväma positionen.

En annan faktor som bidrar till komforten är den inbyggda fjädringen. Drax Raw EV är utrustad med ett fjädringssystem som minskar ojämnheter i vägen och ger en jämnare körning. Detta uppskattar vi då det underlättar väldigt mycket när man kör över ojämna vägbanor eller gupp, eftersom fjädringen absorberar stötar och vibrationer, vilket minskar belastningen på dig som kör och ger en behagligare körupplevelse.

Vidare är Drax Raw EV också utrustad med användarvänliga funktioner som gör körningen enkel och smidig. Den digitala instrumentpanelen ger dig snabb och tydlig åtkomst till viktig information som hastighet, batterinivå och kördistans. Detta gör det enkelt för dig som kör att hålla koll på elmopedens prestanda och batteristatus. Du vill ju inte fastna utan batteriladd någonstans på landsbygden?

En annan funktion som kan anses vara användarvänlig är det rymliga förvaringsutrymmet under sadeln. Detta ger föraren möjlighet att enkelt förvara sina ägodelar, såsom hjälm, lås eller andra personliga tillhörigheter. Detta är praktiskt och bekvämt, då föraren inte behöver oroa sig för att bära dessa saker med sig när de inte används.

Sammanfattningsvis erbjuder Drax Raw EV en bekväm och användarvänlig körupplevelse. Med sin ergonomiska sittställning, fjädringssystem och användarvänliga funktioner som den digitala instrumentpanelen och det rymliga förvaringsutrymmet, är den utformad för att ge föraren maximal komfort och enkelhet under körningen.

liknande modell drax raw EV elmoped

Vad kostar en Drax Superior?

Nu ska vi kolla nämare på prissättningen av Drax Raw EV. Modellen kostar cirka 28 000 kr och gör den till ett attraktivt alternativ inom elmopeder. Jämfört med andra jämförbara modeller, där modeller som NIU MQi+ Sport Standard Range har ett liknande pris på cirka 30 000 kr, erbjuder Drax Raw EV ett intressant ekonomiskt alternativ för konsumenter som letar efter ett prisvärt val (ändock ganska liten skillnad).

När vi bedömer värdet för pengarna är det viktigt att titta på de funktioner och egenskaper som Drax Raw EV erbjuder till det angivna priset. Trots att den är något lägre i pris än konkurrentmodellen NIU MQi+ Sport Standard Range, tycker vi verkligen att Drax Raw EV ändå levererar en imponerande prestanda och funktionalitet.

Drax Raw EV har en kraftfull motor från Bosch, med en motorstyrka på 3 kW. Detta ger tillräcklig kraft för att ge en responsiv acceleration och en maxhastighet på 45 km/h, vilket är i linje med klass 1-el mopeder. Dessutom erbjuder den ett generöst förvaringsutrymme under sadeln och en digital instrumentpanel för att hålla föraren informerad om viktig information.

Genom att erbjuda dessa funktioner till ett lägre pris än vissa konkurrenter, anser vi att Drax Raw EV ger ett konkurrenskraftigt värde för pengarna. För konsumenter som är intresserade av en pålitlig och prisvärd elmoped kan Drax Raw EV vara ett attraktivt val. Det erbjuder prestanda, funktionalitet och användbarhet till ett pris som kan vara mer tillgängligt för en bredare kundbas.

Det är viktigt att notera att pris och värde kan variera beroende på individuella preferenser och behov. Därför är det alltid rekommenderat att göra en noggrann jämförelse av olika modeller och överväga personliga faktorer såsom körbehov, budget och önskemål innan man fattar ett köpbeslut.

 

Vår sammanfattning och rekommendation

Vi gillar den här modellen! Drax Raw EV är en elmoped med en kraftfull motor på 3 kW, vilket ger den en imponerande prestanda och acceleration. Den har också en bra batterikapacitet med ett lithiumbatteri på 60V och 26Ah. Dessutom har den ett rymligt förvaringsutrymme under sadeln och levereras med en digital instrumentpanel för att ge viktig information till föraren.

Tittar vi på en annan liknande modell som vi har jämför Drax Raw EV med tidigare i texten så har till exempel NIU MQi+ Sport Standard Range också sina fördelar, såsom en pålitlig motor från Bosch och skivbromsar fram och bak för effektiv bromsning. Den har även en något längre räckvidd på upp till 70 km.

Om du värdesätter en kraftfull motor och ett rymligt förvaringsutrymme kan Drax Raw EV vara ett bra val för dig. Med en prissättning på cirka 28 000 kr tycker vi också att det kan ses som en prisvärd elmoped med bra prestanda och användarvänlighet.

Men om du prioriterar en något längre räckvidd och en pålitlig motor från Bosch kan NIU MQi+ Sport Standard Range vara ett alternativ att överväga. Med en prissättning på cirka 30 000 kr erbjuder den också goda funktioner och prestanda för pengarna.

Slutligen beror ditt val av elmoped på dina personliga preferenser, behov och budget. Det är viktigt att ta hänsyn till de olika egenskaperna hos varje modell och göra en bedömning utifrån dina prioriteringar.